Är du nyinflyttad student i Piteå? Här har vi samlat lite nyttig information som kan hjälpa dig under den första tiden i stan.

 

Vart kan jag köpa mat?

Under stressiga perioder kanske du inte hinner fylla frysen med matlådor. Då kan du istället fylla magsäcken på 2 Kök, campus Piteås alldeles egna restaurang. Du hittar den i Acusticum.
Har du istället med dig egen matlåda till skolan så finns det uppvärmningsmöjlighet och sittplatser i sektionslokalen Framtiden.
Dessutom finns det flertalet restauranger nere i centrum och i närheten av Ankars.
Närmsta matbutik är Ica Nära Ankaret, ca 1 km från Ankars. Fler matbutiker finns både i stan och i Back City.

 

Jag behöver boende, vart kan jag vända mig?

För studenter i Piteå är det PiteBo och Lindbäcks som hyr ut studentbostäder. Läs mer om dem här.

 

Vart kan jag hitta billiga möbler till min nya studentlägenhet?

Piteå har flera secondhandaffärer där du kan köpa möbler, kläder, köksredskap m.m. Reprisen och PMU ligger i Öjebyn och du tar dig enkelt dit med buss 11 mot Framnäs. Röda korset, eller Kupan, ligger nära Backenområdet och du tar dig lättast dit till fots eller med cykel.

 

Vart kan jag köpa kurslitteratur till min nästa kurs?

Många studenter säljer vidare sin kurslitteratur. Ta kontakt med andra studenter via facebooksidan Bortskänkes/Bytes/Säljes/Vill ha på Ankars för att hitta litteratur och en massa annat!

 

Jag behöver prata med någon, vart ska jag vända mig?

Att studera är inte alltid en dans på rosor. De flesta av oss har perioder då vi mår sämre. Om du behöver få kontakt med någon för att prata rekommenderar vi att du kontaktar Studenthälsan på LTU.

 

Planera din studietid

På LTUs studentwebb hittar du allt som du behöver veta för att klara av din studietid. På Planera hittar du bl.a. information om schema, studentens rättigheter och skyldigheter, och information om vad som gäller vid kurser. På Studera hittar du information om registrering, tentamen, VFU och allmänna pluggtips.

 

Skaffa hemförsäkring!

Om det händer någonting oväntat är det alltid bra att ha en egen hemförsäkring. Som student kan du få fördelaktiga erbjudanden från flera försäkringsbolag. Vänta inte med att skaffa din försäkring tills skadan redan är skedd!

 

Få koll på stan

Skaffa dina snyggaste kläder på The Localstore. De har allt du behöver för vardag och fest. Du hittar dem på andra våningen i Gallerian.

Shop Intim är din underklädesaffär och de ger dig professionell service när du behöver det.

Sugen på en ny frisyr? Ta en tur till Anna Klippare, de klipper både herr- och damfrisyrer.

Ett stenkast från Anna Klippare hittar du Kvartersbageriet. Där kan du köpa fikabröd inför helgens festligheter, eller varför inte bjuda någon du tycker om?

 

Ta dig runt

Överallt i stadskärnan kan du åka med Citylinjen. Den är helt gratis och går dagtid på vardagar.

Från studentområdet Ankars kan du ta buss 3/33 och den går till och från stan.

Mer information hittar du på citybuss.se

Uppdaterad: 2017-07-17